nedjelja, 22. listopada 2017.

PREDSTAVLJANJE OGRANKA MATICE HRVATSKE VIS U SPLITU - 26.10.2017.


PREDSTAVLJANJE OGRANKA MATICE HRVATSKE U VISU, U SPLITU, 26. LISTOPADA 2017. god. U PROSTORU OGRANKA MH U SPLITU, MARMONTOVA ULICA 1.
Predstavljanje se održava u okviru obilježavanja 175. godišnjice MH  i MJESECA HRVATSKE KNJIGE  (od  15. listopada do 15. studenog 2017. god )
Na poziv Ogranka MH u Splitu, Ogranak MH u Visu se predstavlja sa svojim aktivnostima, koje se uglavnom odnose na očuvanje kulturne i povijesne baštine našega grada i otoka Visa, sa naglaskom na  njegovanju viškog dijalekta, Viške cokavice.
Predsjednica Ogranka gđa. Dobrila Cvitanović će ukratko predstaviti aktivnosti i rad ogranka te jednu od najvažnijih djelatnosti, izdavanje lista „HRVATSKA ZORA“
Sudjeluju: Tonko Božanić – Pepe, komiški pjesnik koji će predstaviti svoju novu knjigu pjesama, u izdanju Ogranka MH u Visu „SINJOL VRIMENA“

Još jednu knjigu u izdanju Ogranka MH u Visu, pok. viškog pjesnika Mate Lukšić – Gicija „U ZOVITNO“, predstaviti će njezin urednik također viški pjesnik Ivica Roki, sa svojim suradnicima.

Nema komentara:

Objavi komentar