srijeda, 21. rujna 2016.

"Mediterranean Islands Conference 2016" MIC - Vis 2016.

„Mediterranean Islands Conference 2016“
MIC-Vis 2016.

koje će se održati u srijedu 21. rujna s početkom u 19:00 sati u VERN' Island School na otoku Visu (Viškog boja 3, grad Vis).

Konferencija se održava uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i pokroviteljstvo grada Visa, u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Veleučilišta VERN'

od 21. do 24. rujna u međunarodnom sveučilišnom centru VERN' Island School.

Uvodničari na konferenciji bit će Dionigi Albera, direktor francuskog Instituta za etnologiju Mediterana te dr. sc. Joško Božanić, redovni profesor na Odsjeku za kroatistiku, Filozofskog fakulteta u Splitu.

Na konferenciji se očekuje sudjelovanje više od 100 sudionika iz 10 zemalja, koji će kroz prezentacije i diskusije iznijeti svoja zapažanja o razvojnim potencijalima mediteranskih otoka, kroz 11 različitih tema konferencije: arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, turizam te umjetnost i književnost.

Cilj konferencije MIC-Vis 2016. je putem razmjene mišljenja, dijaloga i primjenjivih znanstvenih istraživanja donijeti nove spoznaje i razmišljanja te ponuditi određena rješenja za glavne izazove s kojima se susreću mediteranski otoci.

U okviru konferencije bit će prikazana izložba „Mali otoci – pioniri održivog razvoja“, koju organizira francuski Konzervatorij za primorje, te će biti održana hrvatska pretpremijera dokumentarnog filma „Dalmacija iz zraka“, producenta Branka Borčića.

Za sve dodatne informacije u vezi programa konferencije, molimo vas kontaktirajte Rina Medića, koordinatora projekta na email adresu rino.medic@vern.hr ili posjetite stranicu http://www.mic-vis.eu/.

Nema komentara:

Objavi komentar